image
Sursa foto: Getty Images

Prima competiție importantă care se reia în plină pandemie, pe o insulă privată

Ultimate Fighting Championship (UFC), cel mai important circuit de arte marţiale mixte (MMA), este aproape de a găsi o insulă privată în care să organizeze meciuri internaţionale în timpul pandemiei de coronavirus, a anunţat preşedintele promoţiei, Dana White, citat de Reuters.

Deşi virusul a infectat la nivel global peste 1,27 milioane de oameni şi a provocat peste 70.000 de decese, sportul mondial fiind suspendat în acest moment, UFC intenţionează să îşi desfăşoare programul stabilit, chiar dacă o va face fără spectatori.

Organizaţia, care a fost nevoită să amâne trei evenimente, îşi va relua competiţiile cu UFC 249, pe 18 aprilie, iar White a spus că a găsit un nou loc de desfăşurare după ce gala de la Barclays Center din New York a fost anulată.

"Am luat această arenă pentru două luni. Deschid prăvălia aici şi vom face meciuri în fiecare săptămână'', a spus Dana White.

După ce ţările şi-au închis graniţele şi au apărut restricţii de călătorie, White a găsit o cale de a organiza meciuri pentru luptătorii săi din afara Statelor Unite.

''De asemenea, sunt la o zi sau două de găsirea unei insule private ... ducem toată infrastructura acolo, aşa că voi începe şi meciurile internaţionale'', a subliniat White. ''Nu voi putea aduce toţi luptătorii internaţionali în Statele Unite, aşa că îi voi duce pe insulă cu avionul şi voi face meciuri internaţionale acolo'', a precizat promotorul.

''Din 18 aprilie, UFC începe din nou'', a anunţat Dana White.

El a dezvăluit că va organiza meciuri săptămânal, iar toţi luptătorii, staff-ul şi echipa UFC vor fi testaţi cu regularitate pentru depistarea Covid-19.

Campionul UFC la categoria uşoară, Habib Nurmagomedov, trebuia să se lupte cu americanul Tony Ferguson în UFC 249, dar a anunţat săptămâna trecută că meciul a căzut, deoarece se află în carantină în Rusia. Astfel, Ferguson va lupta cu un alt american, Justin Gaethje.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: