image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo, al 26-lea trofeu al carierei, în a patra ţară diferită: Cifre extraordinare pentru portughez

Juventus a cucerit pentru a opta oară Supercupa Italiei (record pentru această ţară), după ce a câştigat cu 1-0, la Jeddah, meciul cu AC Milan. Unicul gol al partidei a fost marcat de Cristiano Ronaldo, care şi-a completat astfel colecţia impresionantă cu primul trofeu italian.

Este a patra ţară în care starul de 33 de ani reuşeşte să câştige cel puţin un trofeu. Până acum, mai reuşise acest lucru în Portugalia, în Anglia şi în Spania, scrie digisport.ro.

Primul trofeu al carierei lui CR7 a fost Supercupa Portugaliei. Avea doar 17 ani şi a fost rezervă în meciul pe care Sporting Lisabona l-a câştigat cu 5-1 în faţa lui Leixoes. Ladislau Boloni era antrenorul "verzilor", în timp ce Marius Niculae a fost titular şi a marcat un gol.

A rămas singurul trofeu al lui Ronaldo în tricoul echipei la care a crescut. A cunoscut, însă, gloria la Manchester United şi, mai ales, Real Madrid.

Pe Old Trafford, cvintuplul câştigător al Balonului de Aur şi-a îmbogăţit palmaresul cu 3 titluri în Premier League, o Cupă a Angliei, două Cupe ale Ligii, o Supercupă a Angliei, o Ligă a Campionilor şi un Mondial al cluburilor.

La Madrid, Ronaldo a cucerit nu mai puţin de 4 trofee în UEFA Champions League, două titluri în La Liga, două Cupe ale Spaniei, două Supercupe ale Spaniei, două Supercupe ale Europei şi alt 3 trofee la Mondialul cluburilor.

La Juve, Cristiano a fost nevoit să aştepte noul an pentru un trofeu. L-a obţinut datorită golului marcat chiar de el. A 19-a reuşită a carierei într-o finală. Iar lustitanul nu vrea să se oprească.

"E primul cu Juventus și mă bucur. Este doar începutul, trebuie să o luăm pas cu pas. Am câștigat acest trofeu și trebuie să muncim în continuare foarte mult. Titlul în Italia este întotdeauna un obiectiv pentru Juventus. Suntem pe primul loc, dar mai e mult timp și va fi greu", a spus Ronaldo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: