image
Sursa foto: 123rf.com

România este cel mai mare cumpărător european de ciocolată din Ucraina

Producătorii ucrainenii şi-au majorat anul trecut cu 22,6% exporturile de ciocolată spre Uniunea Europeană până la 41,2 milioane euro, informează Unian.

Potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă Pro-Consulting, România a fost cel mai mare cumpărător de produse de ciocolată din Ucraina, 4.900 tone de ciocolată şi produse din cacao, urmată de Ungaria (2.600 tone) şi Bulgaria (2.500 tone).

Experţii precizează de asemenea că produsele de cofetărie car conţin cacao au rămas cel mai important segment datorită preţurilor mai accesibile comparativ cu batoanele produse numai din ciocolată sau produsele din ciocolată cu o greutate de peste două kilograme.

Produsele de ciocolată reprezintă 28% din toată piaţa produselor de cofetărie din Ucraina şi sunt exportate în 50 de ţări.

Anterior, Unian a informat că în 2018 Ucraina şi-a majorat cu 8,7% exporturile de produse agricole spre UE până la 6,3 miliarde dolari.

Potrivit datelor Ministerului român al Agriculturii, printre produsele agroalimentare importate de România care au înregistrat creşteri, în 2018, se află şi ciocolata. Anul trecut, importurile de ciocolată în România au crescut cu 30,4 milioane de euro, notează Agerpres.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: