image
Sursa foto: Getty Images

Conflict politic la Liverpool: Salah ameninţă cu plecarea în cazul venirii unui atacant israelian

Liverpool riscă să-şi piardă cel mai important fotbalist din cauza interesului pentru un alt fotbalist. Presa engleză susţine că gruparea de pe Anfield vrea un atacant israelian de la Salzburg, Moanes Dabour. Acest lucru l-a înfuriat pe starul egiptean, desemnat fotbalistul african al anului, care ar fi ameninţat cu plecarea în cazul aducerii fotbalistului din Israel, potrivit presei engleze.

Egipt şi Israel s-au aflat în război în 1967, însă relaţiile diplomatice dintre cele două state s-au îmbunătăţit în ultimii ani.

Mohamed Salah le-a declarat însă război israelienilor încă din 2014, când s-a eschivat de la strângerea de mâini de dinaintea meciurilor la partida lui FC Basel, echipa sa de atunci, cu Maccabi Tel Aviv.

Salah a preferat atunci să meargă în acel timp la marginea terenului, pentru a-şi schimba ghetele.

Moanes Dabour a marcat 33 de goluri în 65 de meciuri pentru Salzburg, unde se află din 2016, când a fost cumpărat de la Grasshopper pentru 3,5 milioane de euro.

Atacantul în vârstă de 26 de ani a marcat şi trei goluri în 12 partide pentru naţionala Israelului, în tricoul căreia a debutat în 2014.

Liverpool are o lungă tradiţie în cumpărarea de fotbalişti israelieni. Pe Anfield au ajuns jucători precum Avi Cohen, Ronny Rosenthal şi Yossi Benayoun, iar Dabour e considerat rezerva perfectă în ofensivă pentru brazilianul Roberto Firmino.

Mohamed Salah (26 de ani) se află la Liverpool din 2017, când a fost cumpărat pentru 42 de milioane de euro de la AS Roma. Egipteanul are 77 de meciuri şi 58 de goluri pentru Liverpool, în toate competiţiile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: