image
Sursa foto: foto simbol

Administrația liceului „Mircea Eliade” cere plasarea instituției în carantină; Mai mulți elevi și profesori ar fi infectați

Administrația Liceului ”Mircea Eliade” din Chișinău solicită plasarea școlii în carantină pentru două săptămâni, cu predare exclusiv on-line. Peste 100 de elevi și 14 profesori stau acasă cu diferite simptome caracteristice Covid, se arată într-un mesaj primit la redacție. Reprezentanții Primăriei afirmă că plasarea în carantină a instituției ar fi posibilă doar dacă în cadrul acesteia ar exista un focar de Covid. Pentru a afla mai multe, am sunat la liceu, dar din antecameră ni s-a transmis că administrația nu comentează pe timp de pandemie.

Șeful adjunct a Direcției educație Viorica Negrei susține că există o diferență între carantină și solicitarea de desfășurare a orelor online. Administrația Liceului ”Mircea Eliade” nu a întocmit corect demersul, spune funcționarul de la Primărie.

"Ei nu au formulat corect în solicitarea lor, pentru că din solicitarea lor se creează confuzie. Ei nu sunt focar de COVID în percepția epidemiologică a focar. Ei au cazuri de îmbolnăvire cum sunt în foarte multe instituții de învățământ", a menționat Viorica Negrei.

Am mers la Liceul ”Mircea Eliade”, pentru a clarifica situația dar interlocutorii noștri nu s-au arătat încântați de abordarea subiectului.

Șeful adjunct a Direcției educație Viorica Negrei susține că pentru a trece la învățământul on line, la Liceul ”Mircea Eliade”, unde învață 759 de elevi, ar trebui să fie efectuate verificările de rigoare, împreună cu experții de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: