image
Sursa foto: moldova.org

Valeriu Pașa: „Se fură miliardul a treia oară”

Reforma fiscală va da roade absolut nefaste asupra Republicii Moldova, afirmă activistul de la WatchDog.md Valeriu Pașa.

„Republica Moldova se transformă într-o spălătorie internațională de bani prin această lege prin care își cumpără pe împrumut cetățenia oricine vrea și apoi poate să legalizeze orice sume de bani aici, în Republica Moldova, iar într-un final povara acestor împrumuturi parvenite de peste hotare va fi pusă pe buget. Ce fac ei? Ei aduc bani murdari în țară sau legalizează bani care deja sunt murdari, iar pe banii aceștia vor cumpăra obligațiuni de stat cu procente. Adică, ei vor da bani la buget, acolo unde trebuia să vină bani europeni fără niciun fel de dobânzi, inclusiv sub formă de grant și noi, cetățenii, care deja plătim acest miliard cu dobândă, îl vom mai plăti încă o dată după ce ei îl legalizează și din nou cumpără obligațiuni de stat. Adică se fură miliardul a treia oară”, a menționat activistul, la Radio Europa Liberă.

Iar în timp ce unele voci vorbesc despre o autoizolare a statului Republica Moldova, Valeriu Pașa consideră că este vorba despre o „autoizolare a regimului de la guvernare, care nu are nimic cu cetățenii”.

„Vedem din sondajele de opinie că pe ei nu-i susține nimeni, ei s-au autoizolat mai întâi de cetățeni, iar acum se autoizolează și de comunitatea internațională. Și da, poți să te izolezi de țările din Vest, dar asta te duce automat în zona de influență a Kremlinului. Și cu ei relația e cu totul diferită. Lucruri care îl depășesc pe dl Plahotniuc conceptual, nu e nivelul lui, nu e felul lui de a gândi, aici se intră în cu totul alte procese pe care nu le rezolvi cu metodele lui tradiționale, cu șantaj și cu amăgire”, a punctat Valeriu Pașa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: