image
Sursa foto: captură video

Consultările inițiate de Dodon, runda a doua; PD și PSRM, la o masă: „Scopul meu a fost să începeți discuțiile” // VIDEO

În acest moment, la Reședința de Stat au loc noi consultări inițiate de președintele Igor Dodon cu privire la formarea unei majorități parlamentare.

S-au prezentat doar delegația PD, în frunte cu Vladimir Plahotniuc, și cea a socialiștilor, Zinainda Greceanâi. De precizat că de data aceasta consultările nu au loc separat.

„Vreau să vă mulțumesc că ați acceptat invitația. Cei care nu au vrut nici să se salute astăzi nici nu au venit. Ține de decizia lor. Fiecare își face agenda sa. Nu au decât să explice cetățenilor mai târziu”, a comentat Igor Dodon, referindu-se la blocul ACUM Platforma DA și PAS, care au refuzat să vină la aceste discuții.

„Astăzi v-am invitat pentru o ultimă discuție cu președintele, în acest format. Nu cred că după asta vom mai continua consultările între partide, cu participarea președintelui. Scopul meu a fost să vă invit ca să începeți discuțiile. Mă bucur că cel puțin două partide au venit astăzi. Vreau să aflu care este poziția acestor partide, să vedem dacă aveți puncte comune și mai departe de luat decizii, ce facem? Se crează majoritate parlamentară, se merge la alegeri anticipate? Orice decizie este valabilă, dar trebuie să fie clară”, a adăugat șeful statului.

Blocul ACUM a lansat anterior o invitație către deputații care nu sunt controlați de regimul olgarhic la discuții transparente, publice, astăzi la Parlament.

Au venit doar Marina Tauber, Denis Ulanov și Reghina Apostolova, cu care liderii ACUM n-au stat să discute cu aceștia, menționând că pachetul de legi antioligarhice este menit să ducă la închisoare inclusiv „pe cei care au intrat acum în sală”, referindu-se la oamenii lui Șor, în situația în care Marina Tauber este figurantă în raportul Kroll privind jaful bancar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: