image
Sursa foto: oko.by

Cum s-ar putea soluţiona conflictul din Ucraina: Premierul Rusiei ar putea discuta cu oficiali de rang înalt de la Geneva

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, ar putea discuta cu diverşi diplomaţi de rang înalt despre o eventuală rezolvare a conflictului din estul Ucrainei, în cadrul unor întâlniri oficiale care vor avea loc în perioada 10-11 iunie la Geneva, a declarat diplomatul Sergei Prikhodko, citat de agenţia Tass și Mediafax.

„Situaţia din Ucraina ar putea fi discutată în cadrul întâlnirilor bilaterale care vor avea loc la Geneva, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Internaţionale a Muncii”, a declarat oficialul. „Suntem gata să discutăm despre acest subiect, în special pentru a găsi o soluţie politică pentru conflictul intern din Ucraina”, a adăugat acesta.

Oficialul rus a mai declarat că Elveţia a oferit cu regularitate ajutoare umanitare în zonele din Donbas care nu se află sub controlul Kievului. „Apreciem contribuţia Elveţiei la negocierile de pace din Ucraina”, a mai spus el.

De asemenea, Prikhodko a mai declarat că Guvernul de la Moscova apreciază faptul că autorităţile elveţiene au decis să nu impună sancţiuni Rusiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: