image
Sursa foto: jurnal.md

Chiril Moțpan:„Pot spune, fără nicio ezitare, că Andrei Năstase a devenit un simbol al luptei continue”

„Pot spune, fără nicio ezitare, că figura bunului meu prieten și coleg Andrei Năstase a devenit un simbol. Un simbol al luptei continue, zi de zi, pentru a smulge țara noastră din îmbrățișarea mortală a regimului mafiot”, spune Chiril Moțpan, secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr.

Totodată, Chiril Moțpan spune că „am colindat alături de el, în lung și în lat, practic toate drumurile republicii, însoțindu-l la sute de întâlniri cu cetățenii pe parcursul ultimilor trei ani. Am avut momente de bucurie și mândrie, dar și clipe triste, în care a trebuit să facem față, împreună, unor încercări grele”.

Vedeți mai jos și alte declarații făcute de secretarul general al Platformei DA:

„În acești trei ani, am ajuns să-l cunosc mai bine, cred, decât chiar cei mai apropiați prieteni, pentru că am văzut cum reacționează la situații dintre cele mai neprevăzute și complicate. Și fiecare cuvânt, fiecare acțiune a sa mi-a accentuat respectul și aprecierea pe care i le port.

Andrei Năstase conștientizează clar că o echipă puternică e o echipă unită. O echipă adunată în jurul unor valori și idealuri precum responsabilitatea pentru promisiunile făcute, atașamentul colegial, dragostea pentru concetățeni, care este cea mai autentică formă de patriotism. Și Andrei Năstase își trăiește viața de zi cu zi ca o întruchipare a acestor valori.

Și, cred eu, anume asta îl califică pe Andrei Năstase pentru funcția de primar al Chișinăului – o poziție cheie pentru a ne relua, pas cu pas, țara din mâinile celor care au capturat-o.

Muncește până la epuizare, cu dăruire de sine, și sunt sigur că va face asta și în calitate de primar al Chișinăului – de dragul oamenilor pentru care vrea să-și asume responsabilitatea.

Nu a admis – și nu va admite niciodată – apariția corupției într-o echipă în care este și el membru. Spune mereu adevărul, chiar dacă acest lucru doare, și o face cu respect pentru interlocutor – dar cu și mai mare respect pentru adevăr.

Toate aceste calități și virtuți îl fac să fie candidatul cel mai atacat de hidra holdingului al cărui nume a devenit sinonim cu minciuna și cu manipularea. Andrei Năstase este denigrat pentru că Plahotniuc își dă perfect seama că nu-l va putea nici manipula, nici corupe”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: