image
Sursa foto: captură

Cadouri electorale de la Șor: Dulciuri, alcool și bani, împărțite pe la concerte

Partidul Șor își caută electoratul printre iubitorii de concerte cu mâncare și băutură. Până a asculta cântece, oamenii primesc bomboane și promisiuni. Unii experți vorbesc de o corupere clară a cetățenilor. Purtătoarea de cuvânt a formațiunii politice Șor a refuzat să comenteze pentru postul nostru de televiziune, spunând că este prea ocupată.

În imaginile surprinse în orașul Strășeni, în cadru apar mai mulți oameni, printre care și pensionari, care au venit să asiste la un concert organizat de Partidul Șor.

Alte imagini video ne-au fost expediate de la o întâlnire a reprezentanților partidului Șor cu oamenii din Ialoveni. Aici celor prezenți li s-au împărțit cadouri.

Tot acolo au fost văzute două femei, care beau alcool în localul unde a fost organizat concertul. Telespectatorii Jurnal TV afirmă că trimișii Partidului Șor organizează concerte în mai multe localități. Pentru a intra la spectacole, oamenii erau rugați să sa semneze liste de participare.

Unii experți vorbesc de o corupere clară a cetățenilor.

„Aceste lucruri dacă au fost observate ele trebuie documentate astfel încât să existe probe și cei care le documentează trebuie să se adreseze la organele de drept, inclusiv la Comisia Electorală Centrală. Partidele politice au, potrivit legii, un anumit spectru de acțiuni care le pot desfășura, dar printre acestea nu se numără oferirea cadourilor. Sigur că este o metodă de corupere a alegătorilor, articolul 180 din codul penal prevede în mod direct acest lucru și spune foarte clar că corupția politică înseamnă oferirea darurilor din partea partidelor”, a comentat pentru Jurnal directorul executiv al ADEPT, Igor Boțan.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, a refuzat să comenteze, invocând lipsa de timp. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Rusu, și șeful Serviciului de presă al CEC, Rodica Sârbu, nu au răspuns la telefon. Anterior, reprezentanții CEC ne-au declarat că instituția nu are competențe de a monitoriza activitatea actuală a Partidului Șor, dar dacă ar exista o plângere, Comisia va putea examina dacă pungile cu dulciuri se regăsesc în raportul financiar al partidului respectiv.

Noutăţile partenerilor

comentarii: