image
Sursa foto: jurnal.md

Medicamentele pentru bolnavii de Covid care se tratează acasă, compensate integral; Măsurile luate pentru mediul de afaceri

Lista medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare sau moderate de Covid-19, care se tratează acasă, va fi extinsă, a decis astăzi Comisia pentru Situații Excepționale.

„Compensarea acestor medicamente va fi de la 70% la 100% pentru toate categoriile de persoane asigurate și cele neasigurate”, a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința comisiei.

Totodată, Ministerul Sănătății va elabora un mecanism de livrare la domiciliu a medicamentelor compensate pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, prin implicarea asistenței medicale primare și a asistenței sociale.

„Am rugat colegii de la Ministerul Sănătății ca elaborarea acestui mecanism să dureze în termeni cât mai restrânși și să înceapă livrarea medicamentelor pentru bolnavii de Covid care se tratează la domiciliu”, a adăugat Ciocoi.

Comisia a stabilit și o serie de măsuri care vin în ajutorul mediului de afaceri, printre acestea extinderea perioadei de implementare a programului de subvenționare a dobânzilor pentru perioada ianuarie-mai inclusiv.

La fel, pentru aceeași perioadă a fost prelungit programul de rambursare a TVA.

Comisia a mai decis că, până la 31 mai, plățile efectuate de angajator pentru procurarea vaccinului și serviciului de vaccinare anti-Covid-19 să li se permită deducerea în scopuri fiscale și scutirea de impozitul pe venit în contribuția cu asigurările sociale de stat și de primele de asigurări obligatorii de asistență medicală.

Au fost aprobate și alte reguli simplificate în administrația fiscală pentru susținerea mediului de afaceri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: