image
Sursa foto: Jurnal.md

EXCLUSIVITATE: Veaceslav Platon ar fi fost înjunghiat cu un cuțit noaptea trecută, în Penitenciarul nr. 13

Rudele lui Veaceslav Platon au fost informate că afaceristul ar fi fost înjunghiat noaptea trecută în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Asta ne-a spus unul dintre avocaţii lui Platon, Alexandru Botnariuc.

Alături de colegii săi Eduard Rudenco şi Valeriu Pleşca, Botnariuc a mers azi la închisoare ca să verifice informaţia, dar accesul la clientul lor le-a fost interzis.

„Noaptea asta, rudele lui Platon Veaceslav au primit informaţia că el putea să fie înjunghiat cu cuţitul de două ori. Trebuie de verificat informaţia dată şi posibil că în legătură cu aceasta şi nu avem acces. Ascund crima. Informaţia dată noi n-o putem verifica. Fiind în incinta penitenciarului, a ieşit un medic pentru a primi medicamente de la o persoană. Colegul meu l-a întrebat pe medic dacă este în viaţă Platon, care e starea sănătăţii sale, când ultima dată l-a văzut. Medicul ne ignoră, nu răspunde nici da, nici nu. Tăcere absolută”, a declarat avocatul Alexandru Botnariuc pentru Jurnal TV.

Recent au apărut infromaţii în presă că un deținut al penitenciarului 13, Alexandru Sârghi, ar fi primit propunerea să-l omoare pe colegul său de celulă, Veaceslav Platon, în schimbul libertății.

Potrivit portalului newsmaker.md, în schemă ar fi fost implicat procurorul Anticorupție, Andrei Baeșu. Într-o scrisoare semnată de colegul de celulă a lui Veaceslav Platon, acesta spune că a fost condamnat la aproape 19 ani de închisoare pentru escrocherie şi că i s-ar fi propus să îl omoare pe Platon în schimbul libertății.

Am încercat să vorbim cu șeful penitenciarului nr. 13, Igor Pântea, însă ofițerul de serviciu ne-a comunicat că nu ne poate face legătura cu acesta, întrucât nu este pe loc, iar când va reveni, nu știe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: