image
Sursa foto: Jurnal.md

Azer, condamnat la 13 ani de detenție pentru șantajarea unui turc din RM: Cerea o datorie inventată de peste 1,8 mln de lei

Un cetățean al Azerbaidjanului a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru șantajarea unui cetățean turc din Republica Moldova.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstratat în fața magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani vinovăția unui cetățean al Azerbaidjanului pentru șantajarea unui cetățean al Turciei, în Chișinău.

Prin urmare, inculpatul a fost condamnat la 13 ani de închisoare, cu executare reală, pentru faptele comise la începutul lui 2021. Atât condamnatul, cât și victima locuiau și munceau în Republica Moldova, iar relația acestora ținea de activitatea profesională.

Totuși, inculpatul azer i-a pretins cetățeanului turc întoarcerea unei datorii inventate, de peste 1,8 milioane lei. În acest scop, inculpatul l-a amenințat cu un cuțit pliabil cu lungimea de 15 cm, precum și cu un pistol, în complicitate cu un alt figurant, în privința căruia continuă urmărirea penală, sub supravegherea procurorilor PCCOCS.

Pe lângă amenințarea cu moartea, aceștia au obligat victima să scrie o recipisă prin care le-ar fi permis să-i ia automobilul de lux ca gaj.

Ulterior reținerii, în luna aprilie curent, acesta a fost plasat în arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS, iar acum se află în custodia statului în calitate de condamnat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: