image
Sursa foto: jurnal.md

La 26 de ani, duce o luptă contracronometru pentru viață; Un tânăr din raionul Râșcani are nevoie de ajutor

Un tânăr de 26 de ani, din satul Gălășeni, raionul Râșcani, duce o luptă contracronometru pentru viață. Speră cu toată ființa sa că într-o zi nu va mai ști de cancerul care îl chinuie de ceva timp. Boala a evoluat galopant, iar șansa la vindecare este transplantul de celule stem, care nu-i poate fi făcut din cauza că NU are banii necesari pentru intervenție.

Cristian Vieru are 26 de ani și o boală grea, care îl macină. Totul a pornit de la o tuse, în luna octombrie a anului trecut. Au urmat mâncărimi insuportabile. Medicii l-au asigurat însă că nu este nimic grav.

S-au scurs luni, în care Cristian a fost purtat pe la diferite spitale, fără ca vreun specialist să-i spună ce are de fapt.

Doar prin luna aprilie a acestui an tânărul avea să afle că are o formă de cancer al sângelui - limfom non-Hodgkin.

Mama lui Cristian a revenit din străinătate, unde muncea, iar de atunci îi este alături. Împreună au decis că trebuie să caute ajutor în altă parte și așa Cristian a ajuns să urmeze tratamentul într-o clinică din orașul Brescia, Italia. Au plătit pentru el în rate datorită donațiilor venite din partea oamenilor care au fost zguduiți de povestea lui Cristian.

Lupta pentru viaţă este dusă în continuare, iar medicii din Italia au prelevat celule stem de la Cristian și urmează transplantul, nu înainte însă ca tânărul să fie supus unor cure istovitoare de chimioterapie.

Celulele stem sunt șansa lui Cristian de a se vindeca. Familia Vieru a reuşit să adune însă cam jumătate din banii necesari pentru transplant.

Cristian nu are de gând să cedeze, deși povara este peste puterile unui om. Visează că într-o bună zi se va căsători cu iubita sa, care îl susține în toate. Cristian mai vrea se revină la munca sa, în localuri de agrement, unde făcea cafea, ocupație care îi plăcea mult, dar pe care a abandonat-o odată cu diagnosticul pus.

Oamenii care vor să-l ajute pe Cristian Vieru pot face donații în conturile afișate mai jos sau să sune la numărul de telefon al surorii tânărului: 060 195 200.

DATELE BANCARE PENTRU PLĂŢILE ÎN LEI

FINCOMBANK S.A Chișinău, Moldova

SWIFT code: FTMDMD2X

IBAN: MD14FT225910900132142498

Vieru Elena

DATELE BANCARE PENTRU PLĂŢILE ÎN EURO

Raiffeisen Bank International AG Viena Austria

SWIFT code: RZBAATWW 1-55.085.039

FINCOMBANK S.A Chișinău, Moldova

SWIFT code: FTMDMD2X

IBAN: MD55FT225980100177395978

Vieru Elena

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: