image
Sursa foto: jurnal.md

CCA recomandă posturilor TV să promoveze gratuit spoturi despre beneficiile construcţiei Arenei Chişinău

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a adoptat astăzi o decizie prin care recomandă tuturor posturilor tv și radio din Republica Moldova să promoveze spoturi despre avantajele construcţiei Arenei Naționale, proiect iniţiat de PD.

Astfel, decizia prevede ca posturile TV să difuzeze gratuit cinci sporturi care promovează „avantajele sociale și economice pe care le va aduce Arena Națională”, scrie Ziarul de Gardă.

Spoturile urmează a fi difuzate în două etape: între 11 iunie-11 iulie și 1 octombrie -15 decembrie.

Solicitarea aprobată de CCA a fost făcută de către reprezentanţii Ministerului Culturii.

Referindu-se la acest subiect, jurnalistul Ion Terguţă a declarat că „după ANRE o altă instituție, la fel de independentă, răspunde apelului PD. CCA vrea ca proiectul electoral „Arena Chișinău„ să fie promovat gratuit de către toată presa, aducă TV-uri. Și acum ca să înțeleg și eu. TV-urile cu cea mai mare cotă de piață, (pentru că au cel mai numeros public, și încasează cei mai mulți bani pentru asta ) cer TV-urilor mici, neimportate la măsurări și neprivite de nimeni, respectiv neplătite de nimeni, să contribuie la mediatizarea unui proiect PD. Ca și concluzie - ori aceste TV-uri nu au cota de piață respectivă și încasează bani pe alte principii, ori cei de la CCA sunt niște tonți. Probabil că în timpul somnului de frumusețe i-o fi venit unuia ideea genială”.

Precizăm că Ziarul de Gardă scria într-o investigaţie că „proiectul „Chişinău Arena”, lansat şi promovat de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, şi cei doi fini ai săi, Andrian Candu şi Dorin Damir, este plin de incertitudine. Imaginile video de la lansare au fost preluate neautorizat de la o companie franceză, terenul este scos din circuitul agricol cu pierderi de circa 90 de milioane de lei, care nu vor fi compensate, iar statul a alocat 200 de milioane de lei pentru edificarea arenei din fondul pentru reparaţia drumurilor, bani care sunt prevăzuţi în bugetul pentru anul 2018 din fonduri externe. Se întâmplă cu opt luni înainte de alegerile parlamentare şi cu două luni înaintea alegerilor locale generale din municipiul Chişinău”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: