image
Sursa foto: facebook.com/MateiDobrovieDeputat

„Presa independentă din RM - sub embargoul agențiilor de publicitate, cu slabe șanse de a se finanța și a supraviețui”

În Republica Moldova, mass-media este ținută sub control de mâna forte a oligarhului Plahotniuc, iar presa independentă este de facto sub embargoul agențiilor de publicitate, având astfel slabe șanse de a se finanța și a supraviețui. Declarația a fost făcută de Matei Dobrovie, deputat PNL România, de Ziua Mondială a Libertății Presei.

„De Ziua Libertatii Presei vreau mai întâi să-i felicit pe jurnaliștii români care reușesc în pofida provocărilor mari să își facă meseria frumos și demn. Cu siguranță, mass-media din România nu este nici pe departe perfectă, dar se simte ca o contrapondere la dezinformarile puterii. Chiar dacă și în România se fac presiuni și chiar amenințări de la nivel înalt asupra jurnaliștilor, aceștia au suficientă încredere în sistemul de justiție și nu își opresc investigațiile. În Republica Moldova în schimb mass-media este ținută sub control de mâna forte a oligarhului Plahotniuc. Acolo amenințările chiar se pot materializa fără consecințe asupra atacatorilor, de aceea puțini jurnaliști se încumetă să scoată la iveală corupția și neregulile puterii. Presa mică și independentă reprezintă o nișă îngustă, care este de facto sub embargoul agențiilor de publicitate, având astfel slabe șanse de a se finanța și a supraviețui”, afirmă deputatul PNL România.

„Românii din Republica Moldova au mare nevoie de mass-media independentă, ca stâlp al democrației deja știrbite atât de oligarhia autohtonă, cât și de propaganda rusească. De aceea lucrez la definitivarea proiectului "Fondul pentru Cooperare și Coeziune Mass-media România - R. Moldova", care își propune să sprijine financiar din fonduri românești de asistență pentru dezvoltare inițiativele mass-media cu adevărat independente și de calitate. Îmi doresc și sper ca în cele din urmă ca acest fond să se regasească în programul de guvernare al PNL și să ajutăm astfel democrația din Republica Moldova să se refacă”, a punctat Matei Dobrovie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: