image
Sursa foto: privesc.eu

Parlamentul a decis cine va conduce Comisia drepturile omului; Reacția Marinei Tauber

Deputata Doina Gherman este Președinta Comisiei dreptului omului și relații interetnice. Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, un proiect în acest sens. Și asta după ce după ce candidatura Marinei Tauber a fost respinsă.

Doina Gherman este deputata Fracțiunii parlamentare PAS, Blocul ACUM.

Totodată, deputata Marina Tauber, din fracțiunea „Partidul Șor”, este membră a Comisiei dreptului omului și relații interetnice.

Potrivit deputaților din majoritatea parlamentară, Comisia Drepturile Omului nu poate fi condusă de un figurant în raportul Kroll privind investigarea fraudei bancare.

De cealaltă parte, Tauber a susținut într-un discurs de la tribuna centrală că aceastea sunt niște „justificări false”. „În asemenea mod, o să ajungeți rapid la gunoiștea politicii moldovenești”, a spus aceasta.

„Nu vreți să faceți cunoștință cu raportul Kroll? Nu vreți să vedeți acolo numele grupului Șor care a sărăcit această țară? Voi citiți doar regulamentele APCE despre drepturile opoziției. Dar cine v-a dat dreptul să sărăciți această țară?”, a fost replicat deputatului de la PAS, Lilian Carp.

În Parlamentul de legislatura a X-a activează 11 comisii parlamentare permanente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: