image
Sursa foto: descopera.ro

Un profesor universitar ar fi furat invenţia unui student; Valorează nu mai puţin de 10 milioane de dolari

Reprezentanţii Universităţii din Missouri-Kansas City au intentat un proces împotriva unui fost profesor, pe care îl acuză de furtul şi vânzarea unei invenţii create de un student.

Procesul, iniţiat săptămâna trecută, spune că Ashim Mitra a furat o formulă de medicament de la un student şi va face un profit de aproape 10 milioane de dolari de pe urma acestuia. Mitra neagă acuzaţiile.

De asemenea, soţia acestuia este numită şi ea în proces, pentru că lucra în laboratorul soţului său, precum şi cele două companii farmaceutice care au folosit deja invenţia, scrie descopera.ro.

Universitatea afirmă că Mitra a colaborat în secret cu cele două companii pentru a dezvolta patentul. Invenţia include o metodă inovatoare de a „livra” medicamente către ochi cu ajutorul tehnologiei nano. Este un tratament pentru ochii uscaţi, o „boală” care afectează în general persoanele mai în vârstă.

„Toată lumea vrea o bucăţică din profit”, a afirmat Mitra pentru CNN referitor la acest caz.

Acesta spune că „studentul a venit după ce patentul a fost semnat”. Studentul, Kishore Cholkar, lucrează acum la o companie farmaceutică cu sediul în California. Procesul are ca scop numirea studentului ca inventator principal al patentului, bazat pe cercetările sale făcute în anul 2010.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: