Superstarul argentinian a avut o prestație de vis în partida de la Sankt Petersburg în care a dovedit că este liderul incontestabil al reprezentativei argentiniene. Pe lîngă toate bucuriile pe care i le-a adus această întâlnire, Messi mai are una în plus.

Fostul "Balon de Aur" a intrat în istoria Cupei Mondiale ca fiind jucătorul cu cele mai multe driblinguri reușite din 1966 încoace. El a ajuns la 107 driblinguri în cele patru ediții de Mondial jucate (18 partide) și l-a depășit pe conaționalul său, legendarul Diego Armando Maradona, care avea 105 driblinguri (21 de partide).

Mai mult, Messi a devenit singurul jucător din istoria fotbalului care marchează la un Campionat Mondial din 3 posturi diferite ale vârstei: la 18 ani la CM din 2006, la 27 de ani la CM din 2014 și acum, în Rusia, la 31 de ani!

Messi are în palmares 4 participări la Cupa Mondială. Prima sa competiție majoră a fost la Mondialul din 2006 din Germania. La doar 18 ani, acesta a prins 3 meciuri și a marcat un gol, în victoria Argentinei cu Serbia, scor 6-0. Apoi, la Cupa Mondială din Africa de Sud 2010, Messi a fost absent de pe tabelă. În 5 meciuri jucate, a oferit o pasă de gol.

Cel mai bun Mondial de până acum al lui Messi a fost cel din Brazilia 2014. A marcat 4 goluri în drumul Argentinei către finala cu Germania, pierdută în prelungiri, scor 0-1. Acum, la 31 de ani, Messi a marcat și la Cupa Mondială din Rusia, în meciul din grupe cu Nigeria. Toți fanii se întreabă dacă Messi va apărea și la Mondialul din 2022, din Qatar.