image
Sursa foto: ipn.md

Fostul președinte al CC: „Sunt sigur că Comisia de la Veneția va susține că și Parlamentul, și Guvernul sunt legitime”

Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, consideră că Comisia de la Veneția va emite o concluzie prin care va recunoaște că atât Parlamentul, cât și Guvernul sunt legitime.

Potrivit lui, dacă din punct de vedere politic, pentru Republica Moldova are importanță atitudinea altor guverne, altor președinți ai statelor străine, atunci din punct de vedere juridic importanță are poziția Comisiei de la Veneția. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Glavnoe” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Victor Pușcaș spune că deși unii jucători politici din Republica Moldova consideră că poziția Comisiei de la Veneția poartă caracter de recomandare, Republica Moldova, dacă dorește să meargă pe drumul european, trebuie să fie foarte atentă la documentele pe care le emite Comisia de la Veneția, transmite ipn.md.

„Sunt convins că Comisia de la Veneția va emite concluzia că și Parlamentul, și Guvernul sunt legitime. Atragem atenția că alegerile din 24 februarie s-au desfășurat absolut legal și cu respectarea regulilor generale. Aceste alegeri au fost recunoscute constituțional, și în țară, și peste hotare”, a declarat Victor Pușcaș.

În opinia lui, din moment ce mai multe formațiuni au format o majoritate, Curtea Constituțională trebuia să o salute.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: