Breaking News

image
Sursa foto: meteo.md

Ucraina continuă să falsifice datele privind cantitatea de apă deversată pe teritoriul Republicii Moldova

Autoritățile ucrainene continuă să falsifice datele privind volumul de apă deversat pe teritoriul Republicii Moldova. Stația hidrologică din Moghiliov-Podolsk nu funcționează din 2015, în condiţiile în care cele din amonte şi din aval lucrează. Această stație trebuie să indice cantitatea de apă deversată de Complexul Hidroenergetic Dnestrovsk pe teritoriul Republicii Moldova.

Defectarea acestei stații hidrologice coincide cu punerea în funcțiune industrială a celui de-al treilea generator la Centrala Hidroenergetică de Acumulare. Trebuie să menționăm că, după punerea în funcțiune industrială a celui de-al doilea generator, volumul anual al Nistrului a scăzut de la 10 la 7 kilometri cubi, pierdere ce se apropie de cantitatea de apă ce curge pe Prut timp de un an.

Această stație indică nivelul apei pe segmentul Naslavcea–Otaci, alimentat în exclusivitate de pe teritoriul Ucrainei, segmentul cel mai afectat de funcționarea Complexului Hidroenergetic Dnestrovsk.

http://hydro.meteo.gov.ua/http://hydro.meteo.gov.ua/
http://hydro.meteo.gov.ua/http://hydro.meteo.gov.ua/

Stația hidrologică din Zaleșciki, din amonte, care arată cantitatea de apă intrată în Complexul Hidroenergetic Dnestrovsk, funcționează

Noutăţile partenerilor

comentarii: