image
Sursa foto: Jurnal.md

Tudor Deliu: „A fost declarată stare de asediu?”; Răspunsul lui Candu

Măsurile de securitate de la Parlament a provocat chiar și consternarea unor deputați. Clădirea legislativului a fost înconjurată de bare de protecție, dar și de zeci de carabinieri și polițiști. Și asta pentru că de dimineața a avut loc un protest al Mișcării de Rezistență Națională ACUM, în contextul audierilor privind jaful bancar.

„Vrem să cunoaștem dacă a fost declarată stare de asediu. Ne-am atrezit cu angajații MAI. Pe lângă gardul de milioane, au apărut și mai mult gărdulețe. Deputații au fost nevoiție să înconjoare străzile adiacente ca să ajungă la muncă. Angajații MAI ne direcționau pe diferete străzi, cerând să ne legitimăm. Care este cauza că Parlamentul este înconjurat?”, l-a întrebat deputatul PLDM Tudor Deliu pe speakerul Andrian Candu.

„Este lege și sunt proceduri pe care le au, de a asigura instituțiile de stat, în situația când sunt declarate câteva proteste. Din informațiile pe care le aveau ei, din procedurile pe care le au, acționează în baza legii. Dacă au existat semnale că se pregătesc proetste cu elemente de agresivitate, de violențe, ei sunt obligați să ia măsuri”, a fost explicația președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Precizăm că, pe lângă protestul Mișcării ACUM, un grup de tineri, în frunte cu președintele Tineretului PD, Ion Harghel, au organizat un contraprotest. Adepții PD au încercat să bruieze maxim manifestația ACUM și au plecat imediat ce s-a încheiat și protestul societății civile. O parte din așa-zișii susținători ai PD nici măcar nu știau cine sunt oamenii de pe pancartele denigratoare pe care le țineau în mâini. O altă parte își ascundeau fața.

Noutăţile partenerilor

comentarii: