image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu cere anularea alegerilor din Jora de Mijloc: „Au fost admise încălcări grosolane și fără precedent”

Urmare a unor încălcări grosolane și fără precedent ale legislației electorale care au avut loc în cadrul scrutinului din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, PAS a depus la Judecătoria Orhei o contestație privind anularea alegerilor locale din această localitate, anunţă liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„Încălcarea de bază se referă la faptul că, deși plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost de 93 504 de lei, Partidul Șor a cheltuit, conform estimărilor Promo-Lex, cel puțin 294 505 de lei, adică cu peste 200 de mii de lei mai mult decât suma maximă prevăzută potrivit legii. Și asta fără a lua în calcul coruperea alegătorilor din ziua votării, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, dronele care au survolat cerul Jorei de Mijloc în ziua alegerilor, precum și alte încălcări grave”, a menţionat liderul partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„Nu putem sta deoparte și urmări cum Plahotniuc îi permite pușcăriabilului Șor să fraudeze alegerile, cu banii furați de la cetățeni, în detrimentul voinței locuitorilor comunei Jora de Mijloc, inclusiv al membrilor și simpatizanților Partidului Democrat. Faptul că lui Plahotniuc nu-i pasă de cetățeni era un lucru cunoscut, acum vedem că Plahotniuc nu dă doi bani nici pe membrii și simpatizanții PD-ului”, a adăugat Maia Sandu.

contestațiecontestație

Noutăţile partenerilor

comentarii: