image
Sursa foto: Privesc.eu

Alexandru Slusari: Profesorii cer absolut justificat majorarea salariilor

Dacă ar fi anulată construcția Arenei Chișinău și abrogată legea privind recuperarea miliardelor furate de către cetățeni, atunci doar în anul curent bugetul ar dispune suplimentar de un miliard de lei, sumă suficientă pentru a ridica salariile tuturor cadrelor didactice cu peste 2 mii de lei.

Este opinia vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, care consideră că profesorii cer absolut justificat majorarea salariilor și nu indexarea acestora cu 8%.

„Profesorii noștrii, ca și ceilalți cetățeni ai Moldovei, n-au sustras niciun bănuț din sistemul bancar. Din contra, ei, împreună cu toată populația țării, au fost furați cu impertinență crasă de cei, care actualmente se află la guvernare. Învățâtorii, alături de marea majoritatea locuitorilor acestui stat, nu înțeleg pentru ce e nevoie de alocat 200 de mln. de lei din buget pentru a construi hoteluri și restaurante pe un teren agricol public, care urmează să treacă la un preț de rizoriu către compania privată”, afirmă Alexandru Slusari.

„În această țară, niciodată nu sunt resurse financiare pentru a asigura viața decentă a bugetarilor și pensionarilor, însă în permanență cei de la guvernare găsesc foarte mulți bani pentru a-i fura prin diferite scheme criminale”, conchide vicepreședintele Platformei DA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: