image
Sursa foto: AP

Atenție! Această băutură răcoritoare poate provoaca un infarct

Cu toții știm că băututurile carbogazoase nu sunt sănătoase, însă nu ne-am imaginat ca o anumită băutură răcoritoare îți poate provoca chiar un infarct. Cei mai afectați de astfel de băuturi sunt tinerii și persoanele sportive.

O singură băutură energizantă ne poate îngusta vasele de sânge în doar o oră şi jumătate, ceea ce înseamnă că riscăm să facem atacuri cerebrale sau infarct.

Cercetătorii Universităţii Texas din Houston au descoperit că băuturile energizante împiedică buna funcţionare a vaselor de sânge. Spre exemplu, arterele nu se dilată cum trebuie, de aceea oricând poate apărea un infarct.

Experţii au analizat 44 de studenţi americani de 20 de ani, nefumători şi fără probleme medicale. Și au observat că, după doar 90 de minute de la consumul acestor energizante, vasele li s-au îngustat până la jumătate din diametru, ceea ce înseamnă că sângele a ajuns mai greu la organele vitale.

Taurina, cofeina şi zahărul din compoziţia acestor băuturi ar provoca efectul negativ, spun cercetătorii americani, citaţi de Digi24.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: