image
Sursa foto: jurnal.md

O fetiță din capitală, la spital după ce a înghițit detergent; Un băiețel din Cahul s-a intoxicat cu diluant pentru vopsea

O fetiță de trei ani din municipiul Chișinău a necesitat asistență medicală de urgență în urma unei intoxicații. Serviciul de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească a fost solicitat aseară, la ora 20:00.

Din spusele părinților, copilul ar fi înghitit conținutul unei pernuțe cu detergent lichid pe care a gasit-o în casă, ceea ce i-a provocat o arsură chimică a esofagului.

Un caz asemănător a avut loc în raionul Cantemir. Un băiețel în vârstă de un an și cinci luni a înghițit accidental diluant pentru vopsea.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească recomandă părinților să păstreze produsele de curațenie și alte produse de uz casnic în locuri fără acces pentru copii și să nu lase copiii fără supraveghere. De asemenea, se recomandă ca în cazul intoxicațiilor acute cu substanțe toxice, să se apeleze de urgență la numărul unic 112. Până la sosirea echipei de asistență medicală urgentă, părinții pot să beneficieze de o consultație telefonică gratuită în cazurile de intoxicații și otrăviri la copii, prin intermediul serviciului TOXAPEL, apelând la numărul de telefon 022-555-220.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: