image
Sursa foto: jurnal.md

Gheorghe Petic: „Primii pe lista mea sunt Jizdan și Gherasimov”; Ce spune despre presupusa victimă din dosarul de viol

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, și fostul șef al Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, reprezentant al Guvernului în teritoriu, Petru Gherasimov, sunt principalele persoane care au fabricat dosarele împotriva lui Gheorghe Petic.

Declarațiile au fost făcute de către însuși liderul Platformei DA Ungheni, Gheorghe Petic, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV. Este prima apariție la TV a lui Petic, săptămâna trecută fiind eliberat după nouă luni de detenție.

„Primii pe listă sunt două persoane care nu au onoare de om. Fostul ministrul de Interne, Alexandru Jizdan. Păcatele lui sunt foarte multe. Și fostul șef al Cancelariei de Stat la Ungheni, Petru Gherasimov. Aceste persoane odioase urmează să răspundă nu doar pentru dosarele fabricate împotriva mea, ci și împotriva lui Valeriu Chicu, Sergiu Cebotari, și a multor altor persoane”, a declarat Gheorghe Petic.

„Acest individ, Alexandru Jizda, împreună cu Ion Țurcanu, în prezent președinte al r. Criuleni, fiind ambii la direcția misiuni speciale a MAI au nenorocit mulți oameni. Racolarea presupuselor victimeu se făcea de către Direcția protecție internă a MAI. Petru Gherasimov asigura cu finanțare aceste presupuse victime. Florea de la Ungheni instruia juridic aceste presupuse victime”, a continuat el.

Fostul polițist de frontieră a vorbit și despre condițiile dezastruoase în care a fost deținut.

„Pântea s-a purtat ca un torționar, nu doar față de mine. Și acum în Penitenciarul nr. 13 sunt oameni cu brațe fracturate, cu coaste rupte de el. Pântea a fost pus pe mine de parcă eram de la Al-Qaeda”, a menționat Gheorghe Petic.

Gheorghe Petic s-a referit și la presupusa victimă din dosarul de viol intentat împotriva sa.

„A fost plătită din banii de contrabandă de țigări. La ultima ședință când a fost audiată, am pregătit 120 de întrebări pentru ea. Mi-a răspuns doar la șase. Ea a muncit o perdioadă ca soră medicală la IGP Ungheni. Am întrebat-o dacă mai ține legătura cu foștii colegi. Mi-a răspuns că nu. Până la urmă, nu această biată „presupusă victimă” e vinovată de toată această mizerie”, a menționat Gheorghe Petic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: