„Am avut de nenumărate ori ocazia să atrag atenția societății la faptul transformării organelor de drept ale Moldovei în niste organe represive, sarcina principală a cărora este lupta cu opoziția și apărarea averilor și a persoanelor care au uzurpat puterea. Metodele lucrului operativ au devenit și ele un factor decesiv în lupta politico-mafiotă, declanșată de regimul uzurpator împotriva poporului. Ruslan Verbițchi este omul care mereu se află pe baricadele războiului împotriva mafiei autohtone, un om curat, decent, respectat de toată lumea”, a comentat Pavlovschi.

Pe 26 august, la Chișinău, opoziția pro-europeană organizează o acțiune de protest de proporții. Activizarea opoziției provoacă o frică animalică în rândurile uzurpatorilor, consideră fostul judecător la CEDO.

„Pentru protecția sa, „marele uzurpator al întregii Moldove" a luat toate măsurile posibile și imposibile, preponderent - criminale. Liderii opiziției sunt filați, urmăriți, intimidați, mijloacele lor de comunicare sunt interceptate pe bandă rulantă. Oare puteau criminalii să lase fără atenție așa o persoana activă și populară cum este Ruslan Verbițchi, este evident că nu. Au și organizat o operațiune de discreditare și compromitere a acestui om. Nu cunosc cine a pus în mașina lui acele cartușe: polițiștii sub acoperire sau "tuticii", dar asta nici nu este important”, a menționat Stanislav Pavlovschi.

Precizăm că liderul organizației Platformei DA din sectorul Râșcani al capitalei, Ruslan Vebițchi, a fost reținut la vama Palanca. Asta după ce în mașina lui au fost găsite 60 de cartușe. Activistul civic susține că nu știe de s-au luat cartușele și spune că i-a fost întinsă o cursă.

Comitetul Mișcării de Rezistență ACUM a sesizat instituțiile internaționale în legătură cu persecuțiile și linșajul mediatic la care sunt supuși membrii activi ai societății civile și ai opoziției.