image
Sursa foto: Getty Images

Nadal a luat titlul la Monte Carlo. L-a spulberat pe Nishikori și a stabilit noi recorduri

Rafael Nadal a făcut din nou o demonstrație de forță și a mai arătat o dată de ce este supranumit "regele zgurii".

În finala din principatul Monaco, spaniolul nu i-a dat nicio șansă lui Kei Nishikori, pe care l-a spulberat în două seturi, scor 6-3, 6-2, după o oră și 33 de minute de joc.

Pentru spaniol a fost al 11-lea titlu pe zgura de la Monte Carlo, capitol la care deține și un record, fiind jucătorul care are cele mai multe finale jucate la același turneu, 12, chiar în Principat. Următorul în acest clasament este tot el, cu 9 finale jucate la Roma, tot pe zgură. Apoi, pe locul 3 se află Andre Agassi, cu 8, jucate la Miami.

La Monte Carlo, "Matadorul" a obținut al 31-lea titlu de Masters, ceea ce reprezintă iarăși un nou record. Până acum, era la egalitate cu Djokovic, care a rămas asftel cu 30. Astfel, "regele zgurii" își menține și prima poziție în clasamentul mondial. De luni, va începe a 171-a săptămână ca lider ATP, trecând de recordul lui McEnroe, care avea 170.

Nadal a ajuns la al 76-lea titlu ATP al carierei, fiind la unul singur distanță de performanța lui McEnroe, pe care îl poate egala la următorul turneu, cel de la Barcelona.

Totodată, spaniolul e jucătorul cu cele mai multe trofee obținute pe zgură, 54. Odată cu această finală, Nadal l-a depășit pe marele Federer la numărul de finale Masters 1.000 disputate, aceasta fiind a 48-a.

În total, de când a început anul 2018, Nadal are 11 victorii și o singură înfrângere. În toată cariera sa, Nadal a câștigat 396 de meciuri pe zgură și a pierdut doar 35.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: