image
Sursa foto: libertatea.ro

ATACUL TERORIST de la Strasbourg, soldat cu trei morți și 13 răniți; Autorul este identificat, dar încă nu a fost prins

UPDATE 9.40 // Un bilanț actualizat al prefecturii arată că sunt 3 persoane decedate, opt răniţi grav şi cinci răniţi uşor.

„Autorul faptelor, care avea emisă pe numele său o fişă S, este căutat intens de forţele de ordine. 350 de poliţişti şi jandarmi sunt în continuare mobilizaţi pe teren, sprijiniţi de mijloace aeriene şi de echipele Raid, BRI (Brigade de Recherche et d'Intervention) şi forţei Sentinelle”, a precizat prefectura într-un comunicat.

Un turist thailandez se află printre persoanele decedate în atacul armat comis marţi seară la Strasbourg.

Anupong Suebsamarn (45 de ani) se afla în vacanţă în Franţa împreună cu soţia sa, sosind chiar marţi la Strasbourg, a precizat Busadee Santipitaks, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe thailandez.

Soţia lui Anupong Suebsamarn a supravieţuit atacului şi în prezent se află în grija autorităţilor din Strasbourg, a adăugat reprezentanta diplomaţiei thailandeze.

_____

Atac terorist la Strasbourg. Trei persoane au murit și alte 11 au fost rănite de un bărbat înarmat, care a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul. Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi. Este vorba despre Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.

Un nou bilanţ făcut public de autorităţi şi citat de presa franceză indică cel puţin trei persoane ucise şi 11 rănite, din care 5 în stare gravă.

Un bărbat cunoscut sub numele de „Cherif C.” a fost numit de către mass-media franceză drept suspect în atacul posibil terorist la piața de Crăciun din Strasbourg, oraș situat în apropierea graniței dintre Germania și Franța.

Le Figaro scrie că „presupusul autor al împușcăturilor este Chérif C.”, un localnic care s-a născut în 1989. Pe rețelele de socializare circulă fotografii care l-ar reprezenta pe atacator și numele lui întreg este dat drept Chérif Chekatt.

În această dimineață, suspectul, în vârstă de 29 de ani, a reușit să fugă, înainte de o percheziție realizată de jandarmi în locuința sa din cartierul Neudorf. Descinderea era realizată în cadrul unei anchete pentru furt, susțin surse apropiate anchetei. În locuința acestuia au fost descoperite grenade, conform BFMTV.

libertatea.rolibertatea.ro

Autoritățile nu au confirmat, însă, identitatea suspectului. Potrivit Franței 24, nu se știe dacă atacul a fost unul terorist. Totuși, ABC News transmite că incidentul este tratat ca un atac terorist de autoritățile franceze care au predat investigația procurorilor antiteroriști.

Premierul britanic Theresa May a transmis un mesaj către victimele atacului terorist de la Strasbourg. „Șocată și întristată de teribilul atac de la Strasbourg. Gândurile mele se îndreaptă către toți cei afectați și către întreg poporul francez', a scris Theresa May pe contul său de Twitter.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: