image
Sursa foto: digisport.ro

Alarmă la naționala Argentinei, care ar putea fi privată de un star la Mondial

Naționala Argentinei ar putea să nu-l aibă la dispoziție pe Sergio Aguero în timp util pentru Campionatul Mondial. Anunțul a fost făcut chiar de medicul echipei naționale al "pumelor", Homero D'Agostino, care susține că atacantul lui Manchester City de chinuie să se recupereze.

"Faptul că un jucător a suferit o artroscopie cu 60 de zile înainte de Cupa Mondială este îngrijorător. Procesul de recuperare necesită cel puțin 5 săptămâni. Când cineva are accidentări mai vechi, procesul de recuperare nu este atât de rapid cum ar vrea unii să fie. Niciodată nu va fi mai mic de 3-4 săptămâni sau chiar mai mult.

Îmi imaginez că el nu va veni pregătit sută la sută, având în vedere timpul limitat rămas până la Cupa Mondială. Anatomia e anatomie, accidentarea e ceea care este. El poate încerca, dar nu cred că va fi la sută la sută", a spus D'Agostino.

Atacantul de 29 de ani a făcut o artroscopie, în urma unei argavări a problemelor mai vechi de la un genunchi, unde s-a lovit la derby-ul lui Manchester City cu rivala Manchester United, într-un duel cu Ashley Young, care nu a fost sancționat de arbitrul Martin Atkinson, scrie digisport.ro.

Kun face eforturi mari, însă medicul naționalei "pumelor" se îndoiește că atacantul va putea fi recuperat la timp pentru Cupa Mondială, unde Argentina debutează pe 16 iunie, împotriva Islandei.

"Important e să se știe ce a avut. Doctorii au încercat să rezolve problema într-o manieră conservatoare, nu chirurgicală, dar nu au avut succes. Artroscopia e o procedură la care apelezi atunci când ai accidentări mai vechi", a încheiat D'Agostino.

În cazul în care Aguero nu va fi apt la startul Cupei Mondiale, selecționerul Jorge Sampaoli îl va convoca fie pe atacantul lui Inter Milano, Mauro Icardi, fie pe cel de la Juventus, Paulo Dybala. O a treia variantă ar putea fi chiar Carlos Tevez, de la Boca Juniors.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: