image
Sursa foto: techcrunch.com

VIDEO: Samsung a prezentat în premieră telefonul pliabil

Samsung Electronics a prezentat miercuri, în premieră, mult-aşteptatul său telefon pliabil, la o conferinţă pentru dezvoltatorii organizată la San Francisco, cerând programatorilor pentru Android să înceapă să lucreze la aplicaţii pentru acest dispozitiv.

Producătorul sud-coreean de electronice a mai lansat o nouă tehnologie pentru ecrane flexibile destinate dispozitivelor mobile şi a anunţat că lucrează împreună cu Google la dezvoltarea acesteia.

Telefoanele pliabile promit să permită utilizatorilor să efectueze activităţi mai complexe, efectuate de obicei pe tablete sau laptopuri.

Obiectivul evenimentului de miercuri a fost să obţină reacţii deosebit de importante, pentru că dezvoltatorii vor avea nevoie să probeze noile tehnologii cu aplicaţii, pentru a vedea că funcţionează fără probleme atunci când telefonul va lua forma unei tablete.

Samsung se numără printre cele câteva companii care au anunţat că telefoanele pliabile vor fi introduse în curând pe piaţă.

Deşi Samsung nu a anunţat când va lansa noile dispozitive, analiştii anticipează că acest lucru se va întâmpla în prima jumătate a anului 2019, în caz contrar riscând ca noile telefoane Apple să i-o ia înainte.

Dave Burke, vicepreşedinte de inginerie pentru Android, a confirmat acest termen la o conferinţă organizată separat de Google în California.

”Lucrăm îndeaproape cu Samsung la un nou dispozitiv, pe care intenţionează să îl lanseze la începutul anului viitor”, a spus Burke.

Compania chineză Huawei Technologies a anunţat la rândul său că intenionează să lanseze un smatphone 5G cu ecran pliabil la jumătatea anului 2019.

Atât Samsung cât şi Huawei au fost devansate însă de un startup chinez producător de ecrane, care a prezentat săptămâna trecută un telefon pliabil cu un ecran de 7,8 inci, la un preţ de circa 1.300 de dolari. Royole a anunţat că va începe să primească comenzi la sfârşitul lunii decembrie.

Preţurile mari ar putea descuraja o cerere mare imediată pentru aceste produse, iar unii analişti au îndoieli că există o cererea uriaşă pentru astfel de telefoane, scrie News.ro.

Samsung nu a oferit miercuri detalii refereitoare la preţurile noilor telefoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: