image
Sursa foto: Getty Images

Recordul celui mai bătrân fotbalist din istoria Cupei Mondiale, doborât azi!

Meciul Arabia Saudită - Egipt este unul fără miză în Grupa A de la Cupa Mondială. Ambele formații sunt deja eliminate, drept pentru care selecționerul africanilor a decis să-l folosească pe Essam El-Hadary.

La 45 de ani, 5 luni și 10 zile, goalkeeperul legitimat la Al-Taawon va deveni cel mai bătrân jucător care evoluează la Cupa Mondial. Recordul este deținut în acest moment tot de un portar. Este vorba despre columbianul Faryd Mondragon.

La 43 de ani și 3 zile, Faryd Mondragon a jucat în meciul dintre Columbia și Japonia, câștigat de sud-americani cu 4-1 la Cupa Mondială din Brazilia, în 2014. Mondragon l-a înlocuit atunci în minutul 86 pe David Ospina și a depășit recordul lui Roger Milla.

Arabia Saudită și Egipt au pierdut primele lor două meciuri în grupă, iar saudiţii nici măcar nu au marcat un gol în Rusia. Egiptul nu a câştigat niciodată un meci la Cupa Mondială, bilanţul fiind de patru eşecuri şi două egaluri. Arabia Saudită nu a câştigat niciunul din ultimele sale 12 partide la Cupa Mondială.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: