image
Sursa foto: captură

Șor recidivează și atacă ONG-urile din domeniul drepturilor omului

Controversatul primar de Orhei, Ilan Şor, vine cu noi ameninţări. De această dată, Şor atacă ONG-urile din domeniul drepturilor omului, care anterior au criticat declaraţiile calomnioase făcute de acesta.

„Mă adresez ONG-urilor pe care nu le respect. 80 la sută dintre ONG-uri sunt nişte escroci. Pentru că, atunci când unii politicieni m-au atacat dur pe mine, pe Marina Tauber, pe Reghina Apostol, pe oamenii simpli care sunt beneficiari ai proiectelor sociale, voi aţi tăcut şi aţi înghiţit limba. Nu aţi primit bani pentru asta, iar voi nu puteţi lucra fără interes. Voi nu plătiţi niciun impozit care să ajungă în buget şi mai apoi să fie împărţit oamenilor simpli”, a declarat Ilan Şor într-o înregistrare video postată pe Facebook.

„Mulţi dintre voi sunteţi beneficiarii banilor lui Filat. Dacă Procuratura ar efectua percheziţii la foştii lideri ai PLDM, pot spune şi unde să fie verificări, atunci se vor găsi liste. În aceste liste se vor regăsi multe nume care primesc bani ilegal de la Filat”, continuat Şor.

Şor nu a evitat să se laude că în curând va ajunge la putere şi va interzice activitatea organizaţiilor nonguvernamentale.

„Atunci când voi veni la conducere, dar asta va fi foarte curând, o să adopt legi ca în multe ţări civilizate privind agenţii străini. Şi activitatea voastră pur şi simplu va înceta şi va fi declarată ilegală. Astfel, veţi lucra pe câmpuri, la fabrici, măturători. O să îndepliniţi muncă socială. O să vă asigur locuri de muncă”, a mai declarat Ilan Şor.

După ce a venit cu o serie de învinuiri şi ameninţări, Şor a cerut ONG-urilor, pe un ton impunător, să publice rapoartele privind activitatea: „Dacă sunteţi aşa de corecţi, publicaţi toate rapoartele voastre de unde şi câţi bani primiţi. Mulţi cetăţeni vor fi miraţi de banii ilegali pe care îi primiţi”.

Amintim că mai multe ONG-uri din RM au criticat dur ameninţările lui Ilan Şor la adresa jurnaliștilor și a unor oponenți politici.

Totodată, ameninţările făcute de Şor au fost condamnate şi de oficiul ONU pentru Drepturile Omului în Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: