image
Sursa foto: uefa.com

Premieră, după aproape un deceniu: Situaţie nemaiîntâlnită în semifinalele UCL în ultimii 8 ani

Pentru prima oară după aproape un deceniu, patru ţări diferite vor fi reprezentate în semifinalele Ligii Campionilor. Tabloul penultimului act a fost completat miercuri seară cu Real Madrid şi Bayern Munchen, după ce, cu o zi înainte, Liverpool şi AS Roma reuşiseră să le elimine pe Manchester City, respectiv FC Barcelona.

Premier League, La Liga, Serie A şi Bundesliga sunt cele patru campionate de top ale Europei care trimit câte o echipă în semifinalele UCL. În sezonul 2009/10, Anglia a lipsit, locul său fiind luat de Ligue 1. FC Barcelona, Inter Milano, Bayern Munchen şi Olympique Lyon au format careul de aşi în urmă cu opt ani, scrie digisport.ro.

În cele din urmă, finala, disputată la Madrid, pe Santiago Bernabeu, a fost o afacere între italieni şi germani. Inter a câştigat cu 2-0 în faţa lui Bayern şi a cucerit trofeul după o aşteptare de 45 de ani.

Bavarezii sunt singurii care se regăsesc printre cele mai bune patru formaţii ale Europei şi în actuala stagiune, iar posibilitatea unui ultim act în care adversarul să vină din Italia nu este exclusă.

Tragerea la sorţi a meciurilor din semifinalele Ligii Campionilor va avea loc vineri, de la ora 14:00, la Nyon, şi va fi precedată de tragerea la sorţi a partidelor din penultimul act al Europa League (13:00). Cele două evenimente se vor desfăşura în ordine inversă faţă de cum au avut loc până acum.

Ambasadorul UEFA, Andriy Shevchenko, va fi cel care va extrage echipele din urne. Prima manşă a semifinalelor se va disputa pe 24 şi 25 aprilie, în timp ce returul va avea loc pe 1 şi 2 mai.

Ultimul act din UEFA Champions League va avea loc sâmbătă, 26 mai, pe stadionul NSC Olimpiyskyi din Kiev.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: