„Cerem instituțiilor internaționale și reprezentanțelor statelor străine să se implice în cazul dat, deoarece suntem în fața unui fals electoral fără precedent, tolerat și creat de înalte autorități de stat, din cauza activității cărora este perturbat și denaturat întregul proces electoral. Pentru o funcție publică importantă, eludând cadrul legal, este propusă Silvia Radu, un exponent al oligarhiei criminale, create și conduse de Vladimir Plahotniuc, la cheremul căruia se află marea majoritate a instituțiilor de stat și de drept”, se precizează în sesizarea depusă de Jurnal TV.

Postul nostru de televiziune atrage atenția că listele cu semnăturile pentru înregistrarea Silviei Radu în calitate de concurent electoral nu corespund cerințelor legale. Faptul a fost prezentat într-un reportaj de la sedința CEC, din 4 mai, în timpul căreia un membru al comisiei, Sergiu Gurduza, declara că a verificat o parte din cele 463 de liste de subscripție prezentate de Silvia Radu şi a constatat că 60 dintre acestea au fost completate de către un singur om.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a încercat să omită discuțiile pe marginea acestui subiect, dar Gurduza a insistat. Membrul Comisiei Electorale Centrale Vasile Gafton susține că instituția era obligată să verifice din nou, minuțios, toate semnăturile pentru Silvia Radu.

„Dacă faptele relatate de colegul Sergiu Gurduza corespund realității, atunci rezultă că cererea Silviei Radu de a fi înregistrată în calitate de candidat independent pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău la alegerile locale noi din 20 mai 2018 urma a fi respinsă de Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău nr. 1, pentru că numărul semnăturilor colectate în susținerea sa erau sub pragul de 10.000”, susține Vasile Gafton, membru CEC. Jurnal TV cere instituțiilor competente să investigheze constatările făcute de către membrii CEC privind înregistrarea Silviei Radu drept candidat pentru funcția de primar al Chișinăului. Președinta CEC și ofițerul de presă al instituției nu au răspuns la telefon pentru comentarii.