image
Sursa foto: Profimedia

Varianta Omicron a ajuns în China; A fost confirmat primul caz

China a detectat primul caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS CoV2, considerată mai contagioasă decât tulpinile anterioare. Aceasta, în condițiile în care țara se pregătește pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, relatează CNN, citată de Digi24.

Autoritățile sanitare din orașul-port Tianjin, din nordul țării, spun că au reușit să izoleze persoana infectată, care venise din străinătate în 9 decembrie, înainte de a intra în comunitate. Secvențierea a confirmat că este vorba despre infectare cu varianta Omicron, potrivit presei de stat.

Bărbatul este acum tratat în spital, în izolare.

Varianta Omicron, care se răspândește rapid, a stârnit alarmă în întreaga lume, determinând mai multe țări să impună restricții de călătorie. Varianta a fost raportată în peste 50 de țări de când a fost detectată pentru prima dată, în Africa de Sud, la sfârșitul lunii trecute.

Experții chinezi în domeniul sănătății publice și presa de stat și-au exprimat anterior încrederea în capacitatea țării de a face față noii variante, bazându-se pe măsurile stricte de control la frontieră ale Chinei și capacitatea acesteia de a identifica și izola rapid cazurile infectate și contactele apropiate ale acestora.

În China, toate persoanele care sosesc în străinătate trebuie să fie testate pentru COVID-19 înainte de a pleca de pe aeroport, după care intră în carantină cel puțin două săptămâni. Aceasta este adesea urmată de o altă perioadă de izolare la domiciliu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: