image
Sursa foto: Getty Images

Guardiola e nemulțumit chiar şi după ce Manchester City a pulverizat-o pe Sporting! Ce mesaj a transmis

Pep Guardiola (51 de ani) a vorbit la scurt timp după victoria fără drept de apel a lui Manchester City, scor 5-0, pe terenul celor de la Sporting Lisabona, în optimile UEFA Champions League.

"Cetățenii" aproape au rezolvat soarta calificării încă din manșa tur, însă demonstrația de forță a englezilor pare că nu l-a impresionat pe Pep Guadiola. Tehnicianul lui Manchester City s-a arătat nemulțumit de câteva aspecte ale jocului, spunând că formația sa ar fi putut face mai mult.

Duelul retur dintre Manchester City și Sporting Lisabona va avea loc marți, pe 9 martie, de la ora 22.00.

Pep Guardiola a declarat că soarta calificării nu este încă jucată. Mai mult de atât, tehnicianul crede că unii dintre jucătorii săi s-ar fi putut descurca mai bine aseară, însă a ținut să îl laude pe Bernardo Silva, autorul unui gol de excepție contra lui Sporting Lisabona.

Cel mai probabil, Pep face pe nemulţumitul pentru a-şi ţine jucătorii cu picioarele pe pământ, atât în competiţia internă, cât şi în UCL.

"Trebuie să mai jucăm un meci pentru a ajunge în sferturile de finală. Jucătorii mă cunosc pe mine și felul în care lucrăm și cred că putem face mai mult de atât. Unii dintre fotbaliști s-ar putea descurca mai bine.

Sunt incredibil de fericit, vă rog să nu mă înțelegeți greșit, dar putem arăta mai bine. Există o singură regulă în fotbal: când ai mingea, să nu o pierzi. Au fost niște pase simple pe care le-am pierdut. Împotriva echipelor de vârf din Europa am fi fost pedepsiți.

Unii jucători au avut evoluții slabe, au pierdut mingi ușoare. Diferența dintre cele două echipe nu este 0-5, au atacat cu foarte mulți jucători, dar i-am pedepsit pe contre.

Joao Cancelo a ratat multe mingi. Le-am permis celor de la Sporting să facă tranziții. Dar ne-am apărat bine. Avem datoria, ca manager și ca echipă, să analizăm cum ne-am descurcat colectiv.

Rezultatul este un vis, o victorie atât de mare. Dar să ne amintim că am făcut un sezon aproape perfect anul trecut în Champions League, iar apoi am pierdut finala și a fost un eșec al naibii de dur.

Pe Silva îl împing mereu să marcheze mai multe goluri. Are totul, are abilitatea de a marca mai mult, cum a făcut-o acum. Ne poate câștiga jocuri. Primul său gol a fost unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut vreodată", a declarat Pep Guardiola după meciul de la Lisabona, citat de Eurosport.

Noutăţile partenerilor

comentarii: