image
Sursa foto: mediafax.ro

Raport: Statului Islamic au executat aproximativ 700 de prizonieri în estul Siriei

Observatorul sirian pentru drepturile omului a anunţat astăzi că militanţii Statului Islamic au executat aproximativ 700 de prizonieri în aproape două luni în estul Siriei, relatează Reuters.

Grupul de monitorizare a războiului din Siria a transmis că prizonierii se aflau printre cei 1.350 de civili şi luptători pe care Statul Islamic deţinea pe teritoriul din apropierea frontierei irakiene.

Islamiştii controlează o zonă din teritoriul situat la est de râul Eufrat, în jurul oraşului sirian Hajin, care au intrat în această lună sub controlul forţelor sprijinite de SUA, scrie mediafax.ro.

Forţele democrate siriene (SDF), conduse de miliţia kurdă YPG, s-au luptat cu Statul Islamic timp de câteva luni, cu ajutorul forţelor aeriene americane şi a forţelor speciale.

Şeful comandantului SDF, Mazloum Kobani, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că cel puţin 5. 000 de luptători IS au rămas în enclavă, inclusiv mulţi străini care par a fi pregătiţi să lupte până la moarte.

Califatul auto-proclamat al Statului Islamic s-a năruit după mai multe ofensive în Irak şi Siria, deşi luptătorii săi operează încă în regiunea de deşert de la frontieră şi în zona de munte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: