image
Sursa foto: privesc.eu

Suspiciuni rezonabile că Maia Sandu și Andrei Năstase au fost otrăviți cu MERCUR: „Această guvernare ne dorește morți”

Există suspiciuni rezonabile că liderii opoziției antioligarhice, Maia Sandu și Andrei Năstase, au fost otrăviți cu mercur. Liderii blocului ACUM Platforma DA și PAS afirmă că, în urma mai multor teste, au fost depistate cantități exagerate de metale grele în sânge. Iar medicii spun că o astfel de acumulare nu poate fi explicată în mod natural. „Sunt niște lucruri pe care nu putem să nu le luăm în serios, în contextul atacurilor pe care le comite această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol aflarea mai departe la putere”, spun liderii ACUM.

„Este un lucru care ne vizează pe ambii. A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate. Am mers și ne-am făcut teste, am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânge și acest lucru mi s-a întâmplat și mie și domnului Năstase. Am făcut tratament și acest tratament a ajutat la coborârea nivelului acestor metale grele în sânge. După o perioadă, testele recente au arătat iarăși o creștere. Și medicii cu care am discutat noi spun că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural. Deci nu se poate întâmpla fără o intervenție din afară. Sunt niște suspiciuni, dar sunt niște lucruri pe care nu putem să nu le luăm în serios, în contextul atacurilor, atitudinii pe care o are această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol guvernarea de mai departe”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu, copreședinte ACUM.

„Doamna Sandu a fost cât se poate de diplomată și a folosit termenii strict juridici - suspiciuni rezonabile că am fost otrăviți. Vă spun cu toată certitudinea - suntem ținta unor atacuri mișelești din partea acestei guvernări, care ne dorește morți. Bineînțeles că nu pot face așa cum se întâmplă în Rusia - cu împușcatul pe stradă, deocamdată. Se va întâmpla cât de curând dacă nu scăpăm de acești bandiți de la guvernare. Ei au atentat la viața și la sănătatea noastră prin metale grele și o să vă spun și cum se cheamă unul dintre acele metale - este mercurul. La mercur s-a apelat și împotriva mea, și împotriva Maiei Sandu, și împotriva domnului Alexandru Machedon, și împotriva unor colegi de-ai noștri cu care ne-am aflat în același anturaj. Esențial este că și eu și doamna Sandu am fost supuși unor atacuri cu acest mercur, geneza căruia, deocamdată, nu este identificată. Specialiștii din străinătate, și vorbesc întâi de toate despre specialiștii din Europa, au considerat că nu poate fi o geneză naturală, nu poate fi din alimentare, nu poate fi din aer, chiar dacă în RM avem anumite probleme sub acest aspect”, a precizat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, copreședinte ACUM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: