''Cinci grupări (criminale) organizate implicând 35 de cluburi de fotbal din 10 regiuni au operat timp de mai mulţi ani în Ucraina'', a scris pe Facebook ministrul de Interne, Arsen Avakov.

Totuşi, nimeni nu a fost arestat, a indicat un şef adjunct al poliţiei naţionale, Igor Kupraneţ, într-o conferinţă de presă. Printre numele cluburilor citate de poliţie figurează patru care fac parte din prima divizie, între care Vorskla şi Zoria, care au încheiat pe locurile 3, respectiv 4 campionatul naţional anul acesta.

''Preşedinţi de cluburi, foşti şi actuali jucători, arbitri, antrenori şi structuri comerciale'' au participat la asta, 320 de persoane în total, a adăugat ministrul pe Facebook.

Pentru a obţine rezultatele dorite sau pentru a-i intimida, răufăcătorii plăteau mită unor jucători, arbitri şi proprietari de cluburi, potrivit lui Avakov.

Cu un rezultat garant al meciului, aceşti ''membri ai grupărilor criminale făceau pariuri la bookmakeri înregistraţi în ţări asiatice'', ceea ce le-a adus ''până la 5 milioane de dolari pe an'', susţine ministrul ucrainean.