image
Sursa foto: mediafax.ro

Protestele din Venezuela: O femeie a murit în urma confruntărilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine

O femeie a murit şi alte 46 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine în timpul manifestaţiilor antiguvernamentale din capitala Venezuelei, Caracas.

Femeia, în vârstă de 27 de ani, a decedat într-un spital din Caracas, după ce a fost împuşcată în cap în timpul protestelor.

Organizaţiile pentru drepturile omului şi mai multe surse medicale au anunţat că alte 46 de persoane au fost rănite în urma incidentelor de miercuri, scrie mediafax.ro

Liderul opoziţiei, Juan Guaido, continuă să facă apel la organizarea de noi proteste şi la declanşarea unei greve generale pentru a-l forţa pe Nicolas Maduro să renunţe la funcţia de preşedinte. „Acesta este un regim care a pierdut controlul. Cu cât suntem mai mulţi în stradă, cu atât suntem mai aproape”, a postat Guaido pe Twitter.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că ţara sa face eforturi pentru a soluţiona criza din Venezuela. „Avem foarte multe opţiuni la dispoziţie, iar unele dintre ele sunt destul de dure”, a declarat acesta.

Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolas Maduro în contextul crizei politice, economice şi sociale grave din această ţară. În timp ce Guaido a câştigat susţinerea Statelor Unite şi a majorităţii statelor occidentale, forţele armate au rămas de partea lui Maduro, care este susţinut de Rusia, China şi Cuba.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: