AS susţine că alesul catalanilor este Maxi Gomez, fotbalistul de 22 de ani de la Celta Vigo. Conducătorii campioanei Spaniei sunt în căutarea unui vârf care să aibă calităţi asemănătoare celor ale lui Suarez şi cred că jucătorul galicienilor corespunde profilului pe care şi-l doresc.

"Este un foarte bun jucător şi vede excelent poarta adversă. Ştie să se mişte bine, este rapid, în ciuda fizicului, ştie să iasă la joc şi nu se teme să şuteze", l-a caracterizat o sursă din cadrul Barcelonei pe Gomez, care are 9 selecţii în naţionala Uruguayului.

Aflat la al doar al doilea sezon în La Liga, Maxi Gomez are deja 25 de goluri în campionatul Spaniei. În actuala stagiune, a punctat de 8 ori în 15 apariţii şi a oferit 4 pase decisive.

Deşi Celta Vigo a pierdut meciul cu Barcelona, scor 0-2, pe Camp Nou, conaţionalul lui Suarez a fost printre puţinii jucători ai galicienilor care au creat pericol la poarta echipei lui Ernesto Valverde. Prestaţia sa ar putea să-i fi convins definitiv pe şefii grupării blaugrana.