image
Sursa foto: jurnal.md

Au început lucrările de renovare a scuarului „Mihai Eminescu”; Pictorii vor avea un spațiu amenajat pe strada Columna

Primăria municipiului Chișinău anunță despre startul lucrărilor de renovare a Scuarului „Mihai Eminescu” din centrul capitalei. În faza incipientă, au fost curățați copacii, înlăturat asfaltul vechi și demontate bordurile. Din zonă a fost scos și mobilierul urban care urmează a fi înlocuit cu unul nou.

În premieră, în scuar vor fi aplicate mai multe elemente inovative, printre care iluminatul artistic și aplicarea pavajului într-un alt stil decât cel obișnuit.

Totodată primăria anunță că, pictorii care își comercializau tablourile în Scuarul „Mihai Eminescu”, și care sunt mutați la momentul actual în Parcul Catedralei, vor beneficia de o alee unde urmează a fi instalat „primul element de mobilier urban ce va servi drept suport pentru expoziția acestora”. Aleea va fi amenajată de-a lungul străzii Columna.

scuarscuar

„Scopul nostru este de a crea condiții mai bune de comercializare a tablourilor și să redăm un nou aspect estetic orașului”, a declarat primarul capitalei Ion Ceban.

Amintim că nu este pentru prima dată când se propune mutarea pieței improvizate. În 2016 autoritățile municipale propuneau ca aceasta să fie amenajată pe str. Bulgară, în apropierea Preturii Centru, dar pictorii și vânzătorii de lucruri artizanale s-au opus.

scuarscuar

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: