image
Sursa foto: AP

Ultimul anunţ al SUA privind retragerea trupelor din Siria

Trupele americane nu se vor retrage din Siria până când nu îşi vor îndeplini toate obiectivele, a anunţat, duminică, Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, informează Reuters.

În cadrul unui interviu acordat pentru Fox News, Haley a precizat că printre obiectivele SUA în Siria se numără asigurarea că regimul de la Damasc nu va mai utiliza arme chimice, înfrângerea totală a reţelei teroriste Stat Islamic, dar şi supravegherea acţiunilor Iranului.

”Este obiectivul nostru să vedem trupele americane acasă, însă nu ne vom retrage din Siria până când nu ne vom îndeplini toate aceste obiective”, a declarat Haley.

În privinţa relaţiilor ruso-americane, Haley a precizat că acestea sunt ”foarte tensionate”, subliniind că Washingtonul îşi doreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Moscova.

Declaraţiile ambasadorului SUA la ONU au fost făcute la o zi după ce o coaliţie formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă, un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

Anunţul bombardamentului a venit de la preşedintele SUA, Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor "bombardamente punctuale" asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale "dictatorului" Bashar al-Assad. Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.

Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: