image
Sursa foto: BBC.com

Oaia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru blana stufoasă a pierit

Chris, oaia merinos care a ţinut prima pagină a ziarelor în 2015 pentru greutatea record a lânii sale, a murit marți, de bătrânețe, la vârsta de aproximativ 10 ani, potrivit îngrijitorilor ei, notează BBC.

Kate Luke, co-fondatoare şi vicepreşedintă la Little Oak Sanctuary din Canberra, o fundaţie care oferă adăpost unui număr 180 de animale de fermă, a anunțat că animalul a murit pe Facebook, scrie BBC. „Suntem devastaţi de pierderea acestui suflet prietenos, dulce şi înţelept.

BBC.comBBC.com

Chris deţinea recordul mondial pentru cea mai grea lână”, a precizat organizaţia. Oaia fusese descoperită în 2015, la marginea capitalei australiene Canberra, luptându-se să meargă sub greutatea lânii sale, care nu mai fusese tunsă de peste cinci ani.

Cantitatea de lână pe care o purta animalul cântărea 40,45 de kilograme, aproape dublu faţă de cele 28,9 kilograme ale lui Big Ben, o oaie din Noua Zeelandă, deţinătoare a recordului anterior, potrivit Agerpres. După ce povestea lui Chris a devenit cunoscută, sute de oameni s-au oferit voluntari să o adopte, iar blana ei a fost expusă la Muzeul Național din Australia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: