image
Sursa foto: captură video

Germania: Un casier a fost împușcat mortal după ce i-a cerut unui client să poarte mască

În Germania, un casier în vârstă de 20 de ani a fost împușcat după ce i-a cerut unui client să poarte o mască de protecție.

În urma plângerii depuse la poliție, un bărbat de 49 de ani este acuzat că sâmbătă seară l-a împușcat mortal pe angajatul unei benzinării pe fondul politicii de purtare a măștilor din unitate.

Individul a intrat în benzinărie fără a purta mască de protecție pentru a face cumpărături, motiv pentru care angajatul de 20 de ani i-a cerut să respecte regulamentul. Se pare că cei doi ar fi intrat într-o dispută, ceea ce l-a făcut pe cel fără mască să fugă.

Se crede însă că individul a revenit aproape o oră mai târziu, susțin autoritățile. El purta o mască de data aceasta, iar când a îndepărtat-o, cei doi bărbați s-au luat din nou la bătaie. Individul a scos apoi un pistol din buzunar și a tras un foc de armă spre tânărul de 20 de ani.

Victima a murit ca urmare a unui glonț letal tras în cap, a declarat Kai Fuhrmann, procurorul general. Autorul crimei ar fi fugit pe jos după incident.

La fața locului au sosit autoritățile, care au pornit în căutarea suspectului. Cu toate acestea, bărbatul de 49 de ani s-a prezentat a doua zi la secția de poliție și a recunoscut crima, potrivit Digi24.

În opinia lui Fuhrmann, individul ar fi informat poliția de faptul că se împotrivește măsurilor restrictive ale COVID-19 și că scenariul pandemiei de coronavirus l-a stresat foarte mult.

Acesta s-a simțit încolțit și „nu a văzut altă cale de ieșire” decât să fie un exemplu. Potrivit lui Fuhrmann, suspectul a considerat victima „responsabilă pentru situația generală, deoarece el a aplicat regulile”.

Împușcătura, potrivit departamentului de poliție al orașului Trier, a fost primul eveniment legat de coronavirus în această zonă și în landul Renania-Palatinat, din sud-vestul Germaniei.

Frank Frühauf, primarul din Idar-Oberstein, și-a exprimat șocul și revolta față de această crimă. „Este un act cu totul de neconceput, teribil, care s-a întâmplat aici, în Idar-Oberstein”, a declarat el, potrivit AlephNews.

„O astfel de crimă este fără precedent. Va fi nevoie de timp pentru a ne împăca cu ea”, a completat el.

Noutăţile partenerilor

comentarii: