image
Sursa foto: border.gov.md

Un kilogram de canabis, ridicat de la doi tineri din nordul țării; Indivizii au fost reținuți

Prelucrarea și comercializarea plantelor etnobotanice a fost motivul pentru care doi tineri moldoveni au fost reținuți de polițiștii de frontieră. În repercusiunile procedurale s-a consfiscat un kg de masă vegetală uscată care urma să ajungă la potențiali consumatori din regiunea de nord a țării.

Pe data de 28 noiembrie, angajații Poliției de Frontieră au primit o informație precum că pe una din străzile orașului Briceni a fost stopat un tânăr în vârstă de 18 ani.

Asupra lui existau referințe concludente privind activitățile ilegale prestate. La solicitarea polițiștilor de frontieră, baiatul a extras din buzunar un pachet de polietilenă de culoare albă în care era substanță vegetală uscată.

border.gov.mdborder.gov.md

În timpul audierilor, tânărul a recunoscut că la adresa de domiciliu mai deține o cantitate cu același conținut, pe care a predat-o angajaților Poliției de Frontieră. Tot el a comunicat că nu este un consumator de substanțe interzise, iar masa vegetală a fost procurată de la un locuitor al satului Constantinovca, raionul Edineț. Ulterior și „comerciantul” de 23 de ani, a fost reținut și audiat.

În rezultatul măsurilor procesuale efectuate, ultimul a oferit benevol două pungi din polietilenă în care se afla aproximativ 500 g de masă vegetală de culoare verde cu miros specific de canabis, care au fost ridicate din curtea școlii din satul Constantinovca.

Marfa totală ridicată constituie aproximativ un kilogram, aceasta a fost sigilată și trimisă la laborator.

Persoanele sunt cercetate în stare de libertate, dar riscă o amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: