image
Sursa foto: captură video

Andrei Năstase, despre motivul pentru care premierul Ion Chicu ar fi anulat întâlnirea cu delegația Platformei DA

Liderul PPDA, Andrei Năstase, susține că astăzi urma să aibă o întâlnire cu premierul Ion Chicu, dar nu a mai avut loc. Motivul ar fi că premierul Ion Chicu și-ar fi dorit să discute „între patru ochi” cu Năstase, însă ultimul s-a prezentat la Guvern alături de alți doi colegi, Alexandru Slusari și Dinu Plângău.

În cadrul întrevederii membrii PPDA urmau să informeze prim-ministrul despre anumite expertize și soluții bazate pe bune practici internaționale, referitor la situația alarmantă cu medicii din spitalele regionale.

„Am vrut să informăm prim-ministrul cu datele, expertiza și soluțiile noastre, bazate pe cele mai bune practici internaționale, referitor la situația alarmantă cu medicii din spitalele regionale, precum și să confruntăm cifrele privind necesitățile stringente ale instituțiilor medicale în contextul unei solicitări extrem de importante de ajutor de la Uniunea Europeană.

Totodată, intenționam să dezbatem și unele subiecte social-economice, precum sunt plafonarea prețurilor la legumele de primă necesitate, scutirea de TVA a importului materiei prime pentru producerea echipamentului de protecție, precum și comercializarea acestuia pe interiorul țării, protejarea producătorilor autohtoni și a consumatorilor, în contextul crizei economice nemaipomenite, soluționarea problemei comercializării producției agricole de sezon de către fermierii mici, situația conaționalilor noștri din străinătate, aflați în dificultate și măsurile stringente de comunicare corectă cu ei și ajutorare eficientă a acestora, ect. Era cazul să remarcăm pozitiv decizia guvernării privind anunțarea vacanței bugetarilor pănă la 17 aprilie, ca reacție, chiar și întârziată, la demersurile publice, ale Platformei Demnitate și Adevăr”, susține Andrei Năstase.

Potrivit lui Andrei Năstase, Ion Chicu a anulat în ultima clipă întâlnirea, chiar atunci când Năstase, Slusari și Plângău se aflau deja în clădirea Guvernului. Motivul ar fi că „Ion Chicu ar fi dorit să aibă o întâlnire cu mine „între patru ochi”.

„ Nu discut niciodată, dar absolut niciodată, nimic, dar absolut nimic „între patru ochi” cu cineva. Am constatat și astăzi că actuala Guvernare nu este capabilă să lucreze cu onestitate și transparență alături de opoziție, nici în cele mai dificile situații pentru oamenii țării. Iar lucrurile se complică, spre regret, de la o zi la alta. Mai grav, înțelegem că doar discuțiile „între patru ochi” sunt cele pe care se bazează actuala putere în meschinele sale calcule politice, iar dorința noastră de a ajuta a fost extrem de brutal refuzată”, susține Andrei Năstase.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr informează că tot astăzi a făcut o solicitare pe numele președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen, prin care a cerut sprijinul Uniunii Europene în combaterea epidemiei de COVID-19 în Republica Moldova. „Solicitările noastre se bazează în mod prioritar pe echipamente de protecție pentru medici, dar și anumite dotări foarte importante pentru spitale, precum și medicamente”, a conchis Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: