image
Sursa foto: Unian

Lavrov, reacție neadecvată la întrebarea unui jurnalist: „Vorbește cu păunii”

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a refuzat să discute cu un jurnalist, manifestând un comportament degradant față de acesta și spunându-i reprezentantului mass-media „să vorbească cu păunii”.

Șeful diplomației ruse a avut astăzi o întrevedere cu mai mulți Miniștri de Externe din statele CSI în capitala Tadjikistanului, Dușanbe. Deoarece la conferința de presă organizată după reuniune nu a fost invitat decât un număr restrâns de corespondenți ai mass-media, la părăsirea acesteia, Lavrov a fost abordat de către un jurnalist de la Current Time, care a spus că are o întrebare de la colegii jurnaliști din străinătate. Ministrul însă a refuzat, spunându-i reporterului: ,,Vorbește cu păunii’’.

O altă reacție a venit din partea purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, care i-a recomandat jurnalistului să participe la evenimentele dedicate presei. Totuși, conform spuselor jurnaliștilor, aceștia nu au primit invitație de participare anume în urma deciziei lui Zaharova, scrie Unian.

Anterior, în cadrul conferinței susținute după eveniment, discursul lui Lavrov a fost neînțeles și pe alocuri chiar întrerupt din cauza sunetelor emise de păuni pe fundal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: